Veiksmīgi aizvadīts Latgales Biznesa forums Daugavpilī

2024-09-30
Piektdien, 27. septembrī, pulcējot vairāk nekā 150 uzņēmējus, organizācijas, pašvaldību un valsts iestāžu darbiniekus, kā arī citus interesentus, veiksmīgi tika aizvadīts Latgales Biznesa forums Daugavpilī, Rīgas ielā 22a. Forumā kopā ar Latgales reģiona uzņēmējiem tika runāts par ekonomisko situāciju reģionā, izaugsmes prognozēm, eksporta attīstību, reģiona izaugsmei nozīmīgiem projektiem, Latgales speciālās ekonomiskās zonas atbalstu un aktuālākajiem atbalsta instrumentiem uzņēmējiem. Klātesošos uzrunāja Daugavpils valstspilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis un Ekonomikas ministrs Viktors Valainis.
Ar izzinošām prezentācijām un pieredzes stāstiem forumā uzstājās:
  • Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš;
  • Domnīcas “LaSER” valdes priekšsēdētājs Daunis Auers;
  • Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) Investīciju projektu departamenta direktore Ivi Anna Buce;
  • Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija Valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanas departamenta vadītāja Jevgēnija Butņicka;
  • Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja / Latgales speciālās ekonomiskās zonas pārvaldniece Iveta Maļina-Tabūne;
  • Aizsardzības ministrijas Politikas direktors – valsts sekretāra vietnieks Rolands Heniņš;
  • Energokompānijas Enefit valdes loceklis Rihards Kotlers;
  • SIA “Neon Underground” līdzdibinātājs Romualds Petrovs;
  • Starptautisks koučs-terapeite, trenere un mentore Daina Einberga.
“Mums ir ļoti daudz jādomā par digitālajiem risinājumiem un IKT, jo visa pasaule ļoti strauji gan uz šo te “artificial intelligence” (no angļu val. – mākslīgais intelekts), gan uz robotizāciju un uz tādām lietām. Mēs arī pēc šīs pievienotās struktūras redzam, ka šī nozare mums klibo, tāpēc mēs nevaram uzrādīt tik augstu ražību. Mēs arī redzam reģionā, ka ir izveidojies diez gan stiprs optoelektronikas klasteris, kas faktiski eksportē uz visu pasauli. Un tas laikam ir arī mūsu lepnums. Un es domāju, ka te ir daudz jaunu nišu, kur varētu iet un kaut ko darīt,” uzsvēra Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.
Forumu organizēja: Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera Latgales nodaļa, Latgales speciālā ekonomiskā zona, Latgales plānošanas reģions, Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.